ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ -ΔΟΕ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (11/02/23)

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/02/23)

Συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε με συντριπτικά ποσοστά (95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και 100% το πρόγραμμα δράσης) την εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Ως εκ τούτου υπερψηφίστηκαν  τόσο η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όσο και η απεργία της 15ης Φεβρουαρίου και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15/2/23 στις 10.30πμ.

Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης.

Προκηρύσσουμε 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας για τη Δευτέρα 13/2 και την Τρίτη 14/2 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Τα επόμενα αναλυτικά βήματα θα βγουν άμεσα σε επόμενη ανακοίνωση.

Καλούμε σε συσπείρωση στην Ομοσπονδία και σε δυναμικό αγώνα για να ανατρέψουμε το νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Επιπλέον αυτών των αποφάσεων, στη συνέλευση προέδρων κατατέθηκε πρόταση- απόφαση από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και συνυπογράφηκε από άλλες 7 ΕΛΜΕ της χώρας, για την ανάκληση του αντιδραστικού μέτρου της επιβαλλόμενης Εισαγωγικής Επιμόρφωσης των νεοδιόριστων συναδέλφων εκτός διδακτικού ωραρίου. Στο κείμενο της πρότασης- απόφασης συμπεριλαμβάνονται δύο αιτήματα: α)  να ανακληθεί το αντιδραστικό αυτό μέτρο   β) να ενταχθεί η Εισαγωγική Επιμόρφωση στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Η πρόταση κατατέθηκε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων  και ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Τα επόμενα αναλυτικά βήματα σχετικά με την  Απεργία Αποχή  (εξώδικο, δήλωση κ.λπ)  και τις στάσεις εργασίας αλλά και η απόφαση για την εισαγωγική επιμόρφωση, θα βγουν άμεσα σε επόμενη ανακοίνωση.

                                            Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  :       Αρετή Σπαχή                                                                                  

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μαρία Οικονομάκη