ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη νέα κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 22/02/24 στις 12μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Η ΟΛΜΕ για το λόγο αυτό, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως την λήξη της βάρδιας.

Οι αντιδράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κλιμακώνονται πανελλαδικά, παρά την απόπειρα της Κυβέρνησης να τις ποινικοποιήσει, να τις καταστείλει μέσω της εισβολής των ΜΑΤ στα δημόσια πανεπιστήμια καθώς και τις προσπάθειες να τις παρακάμψει μέσω των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Ο αγώνας για τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου αφορά όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.


Ας μην ξεχνάμε ότι με την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την οποία προσφέρει βορά η Κυβέρνηση στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων, οι πόρτες της ιδιωτικοποίησης άνοιξαν διάπλατα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών, στο πλευρό των αγροτών, στο πλευρό των υγειονομικών και απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και απορρυθμίζει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής.

Όχι στην ποινικοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου
Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
Όχι στην εμπορευματοποίηση της ΕΕΚ
Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία


Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ρηγάκης Ζαχαρίας
Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπεταράκης Αντώνιος