ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ είναι μια νόμιμη διαδικασία, που δεν επισείει νομικές κυρώσεις στους συμμετέχοντες.

Καλούμε τους διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση και να μην προχωρήσουν στη Α2 φάση. Οι διευθυντές-ντριες, είναι μέλη της ΕΛΜΕ, έχουν και αυτοί τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα και μπορούν να αντιστέκονται με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο απέναντι σε άδικους νόμους και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης και των παιδιών μας, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!

Επίσης, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διευθυντές/ ντριες θα σεβαστούν απολύτως την επιθυμία των συναδέλφων που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή και απέχουν από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Είμαστε σίγουροι ότι θα διαχειριστούν τις καταστάσεις με διακριτικότητα και χωρίς αθέμιτες πιέσεις προς τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της διαδικασίας αξιολόγησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Τέλος, καλούμε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς καθώς και όλα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου να υπογράψουν μαζικά τη δήλωση της απεργίας – αποχής της ΟΛΜΕ. Ταυτόχρονα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει προκηρύξει επιπρόσθετη 3ωρη στάση εργασίας, ώστε παράλληλα με την 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ να καλυφθούν όλες οι ζώνες του εργασιακού ωραρίου.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου είναι αποφασισμένη να προασπίσει την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους, σε περίπτωση που δεχθούν οποιεσδήποτε πιέσεις που θα παραβιάζουν την ελεύθερη βούλησή τους να μην αξιολογηθούν και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Ομοσπονδίας, να μη διστάσουν να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο μας.

Όχι στην αμφισβήτηση της επιστημονικής & παιδαγωγικής επάρκειας των
εκπαιδευτικών
Όχι στην προσβολή της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών
Όχι στην χειραγώγηση των εκπαιδευτικών
Άμεση μονιμοποίηση νεοδιόριστων
Κανένας/καμία μόνος/η

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ρηγάκης Ζαχαρίας
Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπεταράκης Αντώνιος