ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε σταθερά αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα χρήσης voucher, προκειμένου να στείλουμε τα παιδιά μας σε κατασκήνωση κατά τη θερινή περίοδο.


Το κόστος για τη συμμετοχή των παιδιών μας σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις για μία περίοδο (2 εβδομάδες), κυμαίνεται για κάθε παιδί από 450 έως 600 ευρώ, γεγονός που το καθιστά απαγορευτικό για το σύνολο των συναδέλφων μας, ειδικά στις παρούσες οικονομικές συνθήκες της καλπάζουσας ακρίβειας και των διαρκώς υποβαθμισμένων μισθών μας.
Κι ενώ το στο Υπουργείο Παιδείας ανήκουν 50 χώροι κατασκηνώσεων ανά τη χώρα, στ’ αλήθεια λειτουργεί πολύ μικρός αριθμός (κυρίως η κατασκήνωση στην περιοχή του Μαραθώνα και καμία στην Κρήτη) με αποτέλεσμα οι μεγάλες ανάγκες των οικογενειών των λειτουργών της Μέσης Εκπαίδευσης να μην καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο.


Η Πολιτεία και οι πρόθυμοι μηχανισμοί του κοινωνικού αυτοματισμού συχνά επικαλούνται το δίμηνο των θερινών διακοπών των εκπαιδευτικών προκειμένου να αποδομήσουν τις διεκδικήσεις του κλάδου, να πλήξουν τα λιγοστά μας δικαιώματα που παραμένουν ενεργά και να καταβαραθρώσουν το βιοτικό μας επίπεδο. Τα παιδιά μας, παρόλα αυτά, έχουν εξίσου με τα παιδιά όλων των άλλων εργαζομένων την ανάγκη να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως η κατασκήνωση.

Διεκδικούμε:

• τη δυνατότητα χρήσης voucher για κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να στείλει τα παιδιά του σε κατασκήνωση προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά

• την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων του ΥΠΑΙΘΑ, τουλάχιστον μία ανά Περιφέρεια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών μας

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ρηγάκης Ζαχαρίας
Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπεταράκης Αντώνιος