ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,


Στις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά, η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών και τη τιμωρία των ενόχων, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στην πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου. Είναι η ημέρα ανάδειξης της ανάγκης να μη ξεχάσουμε την τραγωδία που έλαβε χώρα στα Τέμπη, να μη λησμονήσουμε τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας, να υπερασπιστούμε τη σημασία του να παραμείνουμε μια κοινωνία με κυρίαρχη αξία τον άνθρωπο.

Η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών. Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με τη δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που θα μετατρέψουν τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. Των φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές. Των αγροτών της Θεσσαλίας που μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, -που προέκυψαν και ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων- που τους άφησαν χωρίς σπίτια, μηχανήματα και χωράφια, να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της κυβέρνησης. Των αγροτών της υπόλοιπης χώρας που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τη κλιματική κρίση, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τη ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων. Των εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους Δήμους που αυτή την περίοδο δίνουν και τις δικές τους ιδιαίτερες κλαδικές μάχες με κοινωνικά αιτήματα να στηριχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των βασικών κοινωνικών αγαθών και να μην αναγκαστεί ο πολίτης να πληρώνει για τα πάντα στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Διεκδικούμε μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που δε θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Διεκδικούμε δωρεάν δημόσια παιδεία, κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής και διαλυτικής «αξιολόγησης», μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στηρίζουμε τους αγώνες φοιτητών και αγροτών.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη και να αντιδράσουμε όλοι/ες μαζί ενωτικά και δυνατά απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Η συγκέντρωση όλων των εργαζομένων θα λάβει χώρα στην πλατεία Ελευθερίας στις 10π.μ.


Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία της 28ης Φλεβάρη
Για την αποκάλυψη και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των
Τεμπών
Για Δημόσια Υγεία και Παιδεία
Για αύξηση μισθών 10% στο Δημόσιο, επαναφορά των Δώρων,
ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017
Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους μισθούς
Για να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που
τροφοδοτεί την ακρίβεια
Για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας και το τέλος τη φορολογικής
ασυλίας του μεγάλου πλούτου
Για να αποδομήσουμε το κυβερνητικό αφήγημα ότι «όλα πάνε καλά» και
για να πάρουμε δύναμη

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ρηγάκης Ζαχαρίας
Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπεταράκης Αντώνιος