ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ :

 • Η ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ 3ο   ΓΕΛ
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7.00-9.00 μ.μ.  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ , ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ 3.
 • ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ  ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ
 • Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.30 Μ.Μ.- 8Μ.Μ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, στην πρόσφατη συνεδρία του(6/11) , πήρε απόφαση  για την πραγματοποίηση των εκλογών ανάδειξης νέου Δ.Σ του σωματείου μας.

Όρισε ως πρώτη ημερομηνία για την Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ την Τετάρτη (6/12) και ως δεύτερη και εξ αναβολής την Τετάρτη 13 /12

Όρισε επίσης ως ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων των υποψήφιων παρατάξεων την Τρίτη 5/12 και ώρα 7.00 -9.00 μ.μ.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, επειδή πλέον δεν μας αναγνωρίζει η Διοίκηση το δικαίωμα της άδειας για τη συμμετοχή στην εκλογο-απολογιστική Γ.Σ , το Δ.Σ όρισε ως ημέρα της  Γ.Σ την Τετάρτη 13/12 και ώρα 6μμ στο 3Ο ΓΕΛ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. (13/12), ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(14/12)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, Η ΕΛΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Α) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  Γ.Σ. ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 6.00 Μ.Μ. &  Β) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥΣ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τονίζουμε ότι  ΟΛΕΣ και  ΟΛΟΙ  οι συνάδελφοι  έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να είναι μέλη  ΜΕΛΗ της ΕΛΜΕ και να ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

Διευκρινίζουμε ότι

Α) οι συνάδελφοι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ μπορούν να  εγγραφούν και να πάρουν την κάρτα μέλους της ΕΛΜΕ την ημέρα των εκλογών.  

 Β) Οι συνάδελφοι που ανήκουν στην κατηγορία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Ε) και του ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΛΗ της ΕΛΜΕ, με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζονται (μόνιμοι ή αναπληρωτές) και έχουν το δικαίωμα   της εγγραφής και συμμετοχής στις εκλογές .Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, όπως επιτάσσει η σχετική νομολογία, αλλά και η δημοκρατική δεοντολογία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αποτυπώνεται στα πολλά κενά, την αδιοριστία, τις ελαστικές σχέσεις απασχολισιμότητας, στην Αξιολόγηση-Ταξική Διαβάθμιση-Εισαγωγή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των σχολείων, στην ομηρία των νεοδιόριστων, αλλά  και στους μισθούς  και τις συντάξεις  της φτώχειας και  της εξαθλίωσης.

Συγχρόνως, η κυβέρνηση επιτίθεται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες και  ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, επιδιώκοντας  την επιβολή των αντιδραστικών μέτρων που έχουν στόχο:

 • Την επίταση των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση (πχ Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ)
 • Την ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, μέσω του αντιλαϊκού μέτρου της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 • Την άρση της μονιμότητας και την κατάργηση της οργανικής θέσης και γενικά της σταθερή δουλειάς
 • Τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης
 • Τη διαιώνιση των μισθών της πείνας
 • Τη συνδικαλιστική φίμωση ( πχ  ν Χατζηδάκη-Γεωργιάδη)
 • Την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας

Συγχρόνως, η κυβέρνηση  στηρίζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ στην εγκληματική πολιτική της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων, παρέχει διευκολύνσεις, μέσω των βάσεων του θανάτου,   στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ  που στηρίζει το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ  εναντίον των πολύπαθων Παλαιστινίων >Επιπλέον,  συμμετέχει με στρατιωτικές δυνάμεις στη βάρβαρη πολιτική της  γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Αναγνωρίζει ως «νόμιμη άμυνα» του Ισραήλ την σφαγή των δίκαια μαχόμενων Παλαιστινίων και εμπλέκει τη χώρα στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, κόντρα στις διαθέσεις αλληλεγγύης και στα αντιϊμπεριαλιστικά και φιλικά αισθήματα του λαού μας.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της  μορφωτική περιθωριοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, της κατηγοριοποίησης  των σχολείων και της ισοπέδωσης των βασικών  δικαιωμάτων  μας  στη σταθερή  δουλειά, τη   δημοκρατική  συνδικαλιστική δράση και την ειρήνη  παλέψαμε όλη την προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά.

Δώσαμε τη μάχη ενάντια στο αντιδραστικό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και τη συνεχίζουμε

Η συζήτηση στην εκλογο-απολογιστική ΓΣ για όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερο της συλλογικής  πάλης στο σωματείο μας και για αυτό σας ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετάσχετε μαζικά στην εκλογο-απολογιστική Γ.Σ την ΤΕΤΆΡΤΗ 13  ΔΕΚΕΜΒΡΗ (6μ.μ.-3ο ΓΕΛ)

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τους συναδέλφους να ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, η οποία αρχίζει στις 12.30μμ και θα λήξει στις 8μμ

 • Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΔΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
 • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
 • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αρετή Σπαχή                                                    Μαρία Οικονομάκη