25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023 : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 13.00 Μ.Μ. – ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00-14.00

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΣΤΟΝ 9.84ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α. ΣΠΑΧΗ

https://www.youtube.com/watch?v=HEY0rO4pQ98&ab_channel=%CE%A1%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF98.4

  • ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου  κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας (12.00-14.00) την Τετάρτη 25 Οκτώβρη και  καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ενάντια στις διώξεις που υφίστανται συνάδελφοί μας συνδικαλιστές και μέλη των σωματείων μας, αλλά και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, επειδή προασπίζονται τα συλλογικά συμφέροντα, τα λαϊκά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.,  ενώ επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας, την ίδια στιγμή θεσπίζει τους πιο αντιδραστικούς νόμους που έχουν στόχο να φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να καθυποτάξουν το λαό στις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας, της Ε.Ε. και γενικώς των οργανισμών και παραγόντων του πολιτικού συστήματος της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής ανισότητας. Για το λόγο αυτό, η Κυβέρνηση επιτίθεται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, με μια βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστών, απεργών, αγωνιστών, στοχεύοντας στην επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στην ισοπέδωση των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων μας. Απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική της καταστολής και του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής καλούμε τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους, τους γονείς, και τη νεολαία να αντισταθούν και να συγκροτήσουν ένα ενιαιομετωπικό αγώνα, με στόχο:

  • την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών
  • τη διασφάλιση του δικαιώματος της απεργίας και της συλλογικής πάλης.
  • την ανάκληση όλων των άδικων αποφάσεων της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των συναδέλφων και αγωνιστών

  Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ