ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο σύλλογος εργαζομένων  του Ειδικού Γυμνασίου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- Σε απόλυτο συντονισμό και με αγωνιστική στάση -απέτρεψαν ΜΙΑ προγραμματισμένη αξιολόγηση σήμερα Δευτέρα 24/4.

Νικηφόρα αποτελέσματα έχει η βάση του κλάδου όταν αγωνίζεται ενωμένη.

Η ενωτική και αποφασιστική στάση του συλλόγου εργαζομένων του Ειδικού Γυμνασίου αποτελεί πρότυπο αντίστασης για όλα τα σχολεία.

Σήμερα, Δευτέρα 24/4,αποτράπηκε προγραμματισμένη αξιολόγηση μιας συναδέλφου στο Ειδικό Γυμνάσιο, αποτροπή που στηρίχτηκε στον αποτελεσματικό συντονισμό του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, της Επιτροπής  Αγώνα και του συλλόγου εργαζομένων του Ειδικού Γυμνασίου.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε εγκαίρως για την προγραμματισμένη αξιολόγηση από το σύλλογο του σχολείου, γεγονός που δείχνει τη δεοντολογική και δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου. Παράλληλα όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν την ΕΛΜΕ ότι θα τηρήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ για την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, την ώρα της άφιξης της αξιολογήτριας στο σχολείο.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ του Ειδικού Γυμνασίου– υποδειγματικά ενωμένος- αντιστάθηκε απέναντι στο αντιδραστικό μέτρο που ακυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων στη μονιμοποίηση, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και καταργεί τη σταθερή εργασία και τα δημοκρατικά δικαιώματα μας

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, βρέθηκαν έξω από το Ειδικό Γυμνάσιο  Ηρακλείου μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά και μέλη της Επιτροπής Αγώνα που- μαζί με το σύλλογο του σχολείου- συγκρότησαν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και περιφρούρησης των θεμελιωδών κατακτήσεών μας. Μπροστά σε αυτό το συλλογικό τείχος της ενιαίας αγωνιστικής στάσης, η αξιολογήτρια υποχώρησε, ανακοινώνοντας στην υποψήφια αξιολογούμενη ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αξιολόγησή της.

Η υποχώρηση της αξιολογήτριας, αλλά και η εκ των υστέρων συμπόρευση της αξιολογούμενης με όλο το αγωνιστικό πνεύμα του συλλόγου της, αλλά και της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνουν στην πράξη τη βασική προϋπόθεση για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ μας που είναι η ενωτική δράση μας και η συλλογική πάλη μας.

  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ -ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Αρετή Σπαχή                                               Μαρία Οικονομάκη