ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ενημερώνει τους συλλόγους διδασκόντων ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι σεβαστό από όλους Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 16 του Μάρτη στη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας στις 11.00 π.μ. και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και συνολικά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος όλου του δημοσίου πλούτου.

Τονίζουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι απεργοί διαμαρτύρονται για να δηλωθεί η απουσία τους από το σχολείο και στη βάση αυτή είναι προφανές ότι δεν τροποποιείται το πρόγραμμα την ημέρα της απεργίας γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται ο αγώνας τους.

Δηλώνουμε επίσης ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία διαπιστώνεται το πρωί της απεργιακής μέρας και δε δηλώνεται την παραμονή

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα κρατικά εγκλήματα, την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης- κατηγοριοποίησης -εισαγωγής ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα σχολεία.

Καλούμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους να συνταχθούν με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, να συμμετέχουν στην απεργία και να καταθέτουν τη δήλωση της Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση. 

Μόνο ο ενωτικός και μαζικός λαϊκός αγώνας μπορεί να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης -ΕΕ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ