ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 11-3-2023 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

Η ΓΣ των Προέδρων καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκράτησης και εκφοβισμού που υιοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε πρωτοπόρους/ες αγωνιστές/τριες μαθητές/τριες που με τον αγώνα τους απαιτούν να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από οργή και αγανάκτηση, που οι μαθητές/τριες έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους ζητώντας δικαίωση για όλους τους νεκρούς , να υιοθετούνται τέτοιες ντροπιαστικές τακτικές.

Την ίδια στιγμή, με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη σχολική βία, επιχειρείται η ταύτιση των αγώνων και των κινητοποιήσεων των μαθητών/τριών με σχολική βία και bullying,σε μία προφανή προσπάθεια να περιοριστούν και να φιμωθούν οι μαθητικές διεκδικήσεις.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα:

  • Τις προσαγωγές από την αστυνομία μαθητών σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.
  • Τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπαίδευσης που σαν πειθήνια όργανα του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης ζητούν να καταχωρηθούν απουσίες στους μαθητές που έκαναν κατάληψη και συμμετείχαν στις πορείες. Απαιτούμε να μην καταχωρηθούν ή να διαγραφούν.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας στηρίζοντας τον αγώνα τους και συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τις τάξεις.

Η τρομοκράτηση των μαθητών/τριών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δε θα περάσει!

Από τη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ