ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ  ΘΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

Το Δ.Σ της  ΕΛΜΕ εκφράζει  την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνoουμένων, αλλά   και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών.

Τονίζει ότι το πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – που  οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο (πολλοί είναι αγνοούμενοι ακόμη) και   αρκετούς  τραυματίες στα νοσοκομεία-φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή  πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, πολιτική που εφαρμόζει η  κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας και επιτείνοντας  το έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών  λαϊκών δικαιωμάτων  και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010

Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, οι  αγνοούμενοι, οι τραυματίες, ο πόνος των χαροκαμένων οικογενειών  συνθέτουν ένα  δραματικό  κοινωνικό  σκηνικό πλήρους αδιαφορίας  και ακύρωσης   των δικαιωμάτων  των λαϊκών στρωμάτων   σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και  επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

Είναι τεράστια η οργή για τους υπεύθυνους του νέου πολύνεκρου εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη. Και αυτή η οργή βρήκε την πρώτη  έκφραση της  στις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπως είναι το Ηράκλειο. Διαδηλώσεις καταγγελίας της πολιτικής του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων και  της άρνησης  του κράτους να αναλάβει  τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Για αυτό το λόγο, η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει με χημικά και γκλόμπς την πορεία στην Αθήνα χθες.

  • Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων  και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων
  • Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας και συμπαρατασσόμαστε μαζί τους στον  κοινό αγώνα ενάντια  στις αντιλαϊκές εγκληματικές πολιτικές.                             

Απαιτούμε:

  • Δημόσιες  και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους  
  • Καμία Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μεταφοράς
  • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και σταθερές εργασιακές σχέσεις 

Oχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Mε αγώνες υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας