ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΟ2 ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

  • ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ…ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • Η ΜΟΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει τις νέες αντιδραστικές τακτικές του εκφοβισμού των Νεοδιόριστων  συναδέλφων,  μέσω της  κατάθεσης …δηλώσεων συμμετοχής στην Αξιολόγηση προς τους συμβούλους.

Με το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό μέτρο των… δηλώσεων της συμμόρφωσης προς το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης, επιδιώκουν οι νέοι… επιθεωρητές να μετατρέψουν τους δοκιμαζόμενους και  αντιστεκόμενους  νεοδιόριστους συναδέλφους  σε ..νέους Δηλωσίες(!) φρονημάτων  συναίνεσης  και υποταγής στο αντιδραστικό καθεστώς του επιθεωρητισμού, της πειθάρχησης , της παιδαγωγικής και πνευματικής ανελευθερίας, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις πιο μαύρες πρακτικές της  σκοτεινής πρόσφατης πολιτικής ιστορίας  του τόπου .

Ειδικότερα, νεοδιόριστοι συνάδελφοι του Κλάδου ΠΕΟ2 πήραν μηνύματα από τη σύμβουλο της περιοχής τους, με τα οποία τους καλεί να… καταθέσουν δηλώσεις(!) προς την ίδια για τη συμμετοχή τους ή όχι στην  ατομική Αξιολόγησή τους. Την  αξιολόγηση που –στο όνομα της δήθεν μονιμοποίησής τους-θα καταργήσει το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και θα τους κρατεί ες αεί στο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και  της εργασιακής ομηρίας,  με τους νέους όρους που θα επιβάλλουν  κάθε φορά οι νέοι ελεγκτές της σκέψης και των φρονημάτων τους.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  δηλώνει  στην εν λόγω σύμβουλο ότι ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα-νομικό, διοικητικό και παιδαγωγικό-να ζητεί από τους συναδέλφους φιλολόγους της  επιστημονικής ζώνης της να καταθέσουν δηλώσεις… συναίνεσης   προς τα αντιλαϊκά μέτρα που τους ακυρώνουν ως εργαζόμενους, παιδαγωγούς και επιστήμονες.

Διατρανώνει την  κατηγορηματική αντίθεσή του προς αυτή τη νέα τακτική του εκφοβισμού και της διάσπασης της ενότητας των συναδέλφων  νεοδιορίστων, μια μέρα μάλιστα μετά την πανεκπαιδευτική απεργία και τη μαζική αντίσταση όλου του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική που καταργεί τα θεμέλια των κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος στην εκπαίδευση.

Δηλώνει επίσης προς τους συναδέλφους νεοδιορίστους  ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στην αξιολόγηση προς τους συμβούλους της ειδικότητάς τους.

Η ΜΟΝΗ δήλωση που- νόμιμα, δημοκρατικά και συλλογικά -προασπίζεται τα δικαιώματά των νεοδιορίστων συναδέλφων  είναι η ΔΗΛΩΣΗ  για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, όπως έχει σταλεί από την ΟΛΜΕ και η οποία κατατίθεται  αποκλειστικά  στο σχολείο που έχουν τοποθετηθεί  οι συνάδελφοι  και  εντάσσεται στο βιβλίο του πρωτοκόλλου  του σχολείου τους.

  • Η τρομοκρατία, συγκαλυμμένη με τη δήθεν ελεύθερη δήλωση ..υποταγής, δεν θα περάσει
  • Καμία υποχώρηση-Καμία κατάθεση δήλωσης στους συμβούλους
  • Συνεχίζουμε τον ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα μας, που είναι ο μόνος  δρόμος  για την κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων μας και τη ΝΙΚΗ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αρετή Σπαχή                                                                                                 Μαρία Οικονομάκη