ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στη Λ. Δημοκρατίας 12. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12:00μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 8:00μ.μ.

Σας ενημερώνουμε ότι η επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στις 5:00μ.μ. στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στη οδό Κονδυλάκη 32.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν οι μόνιμοι καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Η συνδικαλιστική συνδρομή των μόνιμων εκπαιδευτικών που μισθοδοτούνται από τη ΔΙΔΕ Ηρακλείου παρακρατείται από την τακτική τους μισθοδοσία. Ακόμη, όσοι εκπαιδευτικοί (αποσπασμένοι – αναπληρωτές) ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Π. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, δεν χρειάζεται να καταβάλουν πρόσθετη συνδρομή προκείμενου να ψηφίσουν.

Τέλος, όσοι αναπληρωτές δεν έχουν εγγραφεί στο σωματείο από τις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να εγγραφούν σε αυτές, καταβάλλοντας το ποσό των 5 ευρώ, την ημέρα των εκλογών. Επίσης δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν και οι αποσπασμένοι συνάδελφοι από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, αφού καταβάλουν πρώτα το ποσό των 20 ευρώ ως συνδρομή στο σωματείο την ημέρα των εκλογών.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την συμπληρωματική εγκύκλιο της ΟΛΜΕ, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθότι δεν ανήκουν συνδικαλιστικά στην ΟΛΜΕ αλλά στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Για όσους συναδέλφους διαμένουν μόνιμα στην επαρχία και συμμετέχουν στις εκλογές θα καταβληθεί από την ΕΛΜΕ το αντίτιμο του κόστους μεταφοράς τους από και προς τον τόπο κατοικία τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες όλων των σχολείων της πόλης και της επαρχίας να διευκολύνουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τη συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία που ξεκινά στις 12:00μ.μ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ρηγάκης Ζαχαρίας
Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπεταράκης Αντώνιος